Nordiska Museet handlar upp ny webbpartner och plattform, skapar mer gedigen innehållsstrategi

In E-handel, Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nordiska museet har lanserat sin nya webbplats byggd ihop med den digitala partnern Bazooka, meddelar Ingrid Sundberg projektledare webb på Stiftelsen Nordiska museet till MKSE.com.

0 år
firade museet förra året
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Den nya webbplatsen ska vara byggd i WordPress 6.4 med ett eget custom tema utvecklat av Bazooka som är gjort så att det kan användas på flera ihophörande sajter, både vad gäller grafisk profil och funktionalitet. Olika typer av egenskaper och funktioner som ska kunna slås av och på. Det ska även tagit fram en mer gedigen innehållsstrategi för webbplatsen där varje sida har syfte, prioriterad målgrupp, CTA, förvaltningsplan och förvaltningsansvarig.

Det finns även en e-handelslösmning framtagen av PositionEtt. Förra året fick firade Nordiska museet 150 år med ny visuell identitet, framtagen av designbyrån NoA Bold. NoA Connect har även varit inblandade i UX- och kommunikativ martech strategi. Martin Edenström från Consid har varit ansvarig för CX/CMS plattformsval och techstack-rådgivning åt Nordiska museet i flera omgångar. Tidigare jobbade Nordiska museet med bl a Happiness på sin gamla Drupal-lösning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AcadeMedia släpper nytt på WordPress