Bild: Jenny Puronne, Slottsstudion

Norsk digitalkoncern öppnar upp i Sverige, Michael Jäderlind leder svenska verksamheten

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Michael Jäderlind med en bakgrund som VD för Odyssey, Digitalist Grow och Nansen/Making Waves ska leda den nya svenska verksamheten när norska IT- och kommunikationskoncernen Nova Consulting Group idag etablerar sig i Sverige. Nova är övergripande koncernen bakom i landet redan etablerade, Episerver-fokuserade Epinova som just även förstärkts med ny svensk ledning från bl a Valtech och TietoEvry.

Konsultföretaget NOVA Consulting Group som består av de sju specialistbolagen Epinova AS och AB, Novanet AS, Northern Beat AS, PointTaken AS, Novacare AS och NovaView AS som tillsammans ska stå för ett omfattande digitalt tjänsteerbjudande. Utöver specialistbolagen finns även inkubatorföretaget Novalab AS. Bakom svenska expansionen står det norska riskkapitalbolaget Explore Equity.

”– Vi har länge sett en stor och spännande potential i den svenska marknaden. Vi tror att behoven av experter snarare än generalister kommer att öka i takt med att digitaliseringstakten ökar och att de digitala tjänsterna blir alltmer verksamhetskritiska. Detta passar Nova, som i huvudsak erbjuder team med expertkompetenser från koncernens olika specialistbolag, ofta i nära samarbete med kundernas inhouse-organisationer.”

Säger Novas koncernchef och grundare Geir Allan Hove. Michael Jäderlind, blivande vd och Sverigechef för Nova fyller i:

”– Vi ser goda möjligheter att både genomföra förvärv och att starta upp nya verksamheter liknande de vi har i Norge. Samtidigt är varje marknad unik, den svenska marknaden genomgår just nu en stor förändring, så vi kommer i första hand att arbeta med att bygga ett attraktivt erbjudande som passar svenska kunder, nu och framöver.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MACH Alliance passerar 100 medlemmar, utmanar Salesforce, Adobe och Oracle på riktigt