Nova gör ytterligare förvärv, köper e-handelsbyrån Cloud Nine. Ska utmana NoA och ARC

In Centra, E-handel, litium, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Norska Nova, med svenska VD:n Michael Jäderlind, inleder året med ännu ett svenskt förvärv. Det är digitalbyrån och e-handspecialisten Cloud Nine som tas över efter att gruppen nyligen fått in Pineberry SEO och Infunnel Marketing Automation. De anslöt till gruppens Optimizely-specialiserade Epinova i Sverige (och Norge).

Cloud Nines kompetens inom e-handel ska vara nästa byggsten för Novas digitala tjänster. Novas plan det kommande året ska vara att skapa en integrerad nordisk byrågrupp och utmana koncerner som NoA, ARC och Knowit.

”– Cloud Nine är en av Sveriges ledande aktörer inom e-handel. De förstärker Nova med specialistkompetens inom e-handel så att vi kan erbjuda en komplett leverans av alla tjänster i det digitala ekosystemet. Tillsammans kan vi möta kundernas behov av rådgivning och expertkompetens inom e-handel, som växer rekordartat just nu.”

Säger Michael Jäderlind, vd för Nova i Sverige. Genom förvärvet av Cloud Nine erbjuder Nova nu e-handelslösningar på de flesta ledande e-handelsplattformar, som Optimizely, Litium och Centra. Bland Novas kunder ingår nu C More, SEB, Granngården, Postnord, Permobil, Volkswagen, Sony Music, Houdini Sportswear, Bemz, Doktor.se, Cylinda, Visma, Efva Attling, Filmstaden, Mercedes och Tetra Pak. Cloud Nine har ungefär 40 anställda som nu alla i bolaget erbjuds att bli partners.

”– Tillsammans med Nova får vi ökade möjligheter att leverera alla digitala tjänster som kunderna behöver för att kunna öka sin tillväxt. Samtidigt kan vi behålla vår entreprenöriella anda och ge alla medarbetare möjlighet att bli delägare i byrån.”

SägerDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avaus storsäljare är paketerad marketingOps för 15 Mkr


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon