Nova köper två nya byråer, nu över 600 anställda och 800 Mkr omsättning

In CXM, E-handel, Nyheter, WooCommerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nova Consulting Group tar nästa steg och genomför årets första förvärv i Egde Consulting och Dekode, som är byråer inriktade på strategi, e-handel och WordPress. Därmed går Nova-gruppen upp mot hela 600 anställda och en 800 Mkr NOK/SEK omsättning, vilket varit planen ett längre tag. Nova Consulting Group växer med 100 nya medarbetare genom köpen av majoritetsandelar. Egde Consulting jobbar inom ”digitala tjänster” som mer är av typen rådgivning och strategi inom digitalisering och inte sällan för norsk vårdsektor och inom telco/FS.  Dekode har 60 anställda inom open source WordPress och WooCommerce e-handel.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”– Genom förvärven tar vi ett stort kliv mot att bli ett skandinavist digitalt miljardbolag.”

Säger Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige i ett pressmeddelande. Som en del av transaktionerna kommer aktieprogram att upprättas för anställda som önskar bli delägare i respektive bolag. På samma sätt som gäller för de förvärvade byråerna i Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HiQ köper upp ledande Adobe, commercetools och Liferay konsultfirma inriktade på offentlig sektor

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss