Nova ökar med 35 procent, siktar mot miljarden i år

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu börjar 2022-siffrorna trilla in. Det ser fortsatt lovande ut för alla de sammanslagna, nya digitala byrånätverken och grupperna. T ex byrågruppen Nova berättar under måndagen att de slagit nytt rekord under 2022. Omsättningen ökade med 35 procent till 630 Mkr och målet för 2023 är att nå 950 miljoner kronor.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”– Under 2023 är det fyra områden som vi kommer att fokusera på. Det handlar om att fortsätta bygga interna processer så att vi tillsammans inom byrågruppen blir ännu starkare. Ekonomiskt satsar vi ännu mer på att öka lönsamheten, att växa organiskt och att rekrytera nya talanger i Polen. Dessutom kanske det blir något förvärv inom något nytt område.”

Säger Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige.

0 Mkr
ska nås under 2023

För svensk del ökade omsättningen med 100 Mkr, från 65 Mkr 2021 till 180 Mkr 2022. Det innebär en omsättningstillväxt på 177 procent. Totalt har Novagruppen cirka 600 anställda i 14 bolag varav 170 anställda i Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strategiska bedömningar och utvärderingar säljer fortsatt bra hos martech-husen