Nova öppnar upp i Polen, rekryterar från NoA Ignite

In CDP, DMP, Centra, Content Marketing, CXM, E-handel, Marketing Automation, Martech, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Byrågruppen Nova satsar på offshorekapacitet under en eventuell lågkonjunktur och väljer under tisdagen att starta upp en ny byrå i Polen. Allt under ledning av Lukasz Ciesielski som är tidigare NoA, NoA Ignite och Making Waves Polen ansvarig. har lång erfarenhet av skandinaviska bolag.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Lukasz har tidigare byggt upp Noa Ignite i Polen under åtta år. Målet är att Novas polska verksamhet ska växa till mellan 40 och 50 anställda innan året är slut. Bakom satsningen ligger behovet av att kunna rekrytera digital spetskompetens som det är brist på i Sverige och Norge för att snabbare kunna skala upp verksamheterna i takt med att allt större kunder nu ansluter till den expanderande gruppens olika bolag.

”– Steget in i Polen är strategiskt viktigt för hela Nova-gruppen. Genom etableringen säkrar vi digital spetskompetens inom en rad olika bristområden. I Polen finns också många konsulter som har lång erfarenhet från arbete hos någon av alla de ledande internationella techbolag som har etablerat sig där. Genom satsningen i Polens hoppas vi få tillgång till ett brett kompetensutbud som vi saknar i Sverige just nu.”

Säger Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige. Nova kan nu i Sverige snabbare möta kundernas ökade efterfrågan på expertkunskaper i större volymer och samtidigt hålla hög kvalitet.

”– Skandinavien och skandinaviska företag har ett bra rykte i Polen. Vi gillar er arbetskultur och upplever den som mer human och jämställd och mindre hierarkisk i jämförelse med många internationella techföretag. Tack vare min erfarenhet från att ha arbetat i åtta år för Noa Ignite i Polen har jag stor förståelse för nordisk företagskultur samt goda kunskaper i att coacha och motivera medarbetare.”

Säger Lukasz Ciesielski, nyutsedd landschef för Nova Consulting Group i Polen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nudiet överger Centra för Shopify Plus, anledningarna att överge headless och composable commerce 2024