Nova tar in strategichef med bakgrund i Telia, Valtech och Noa Ignite

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Centra, CXM, E-handel, Martech, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Novas Advisory tar in en ny strategichef i form av Mathias Strandberg som närmast kommer från Telia där han arbetade som head of digital product management (ansvarig för att transformera och harmonisera alla kundorienterade digitala kanaler) på koncernnivå. Innan dess arbetade han som digital strategi- och innovationschef för Telia i Sverige.

0st
bolag består Novas Advisory av
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Tidigare har han även arbetat på Noa Ignite, Valtech, Nansen och Cloud Nine, som numera är en del av Nova-gruppen. Nu blir han ledare för Novas nya strategiverksamhet Nova Advisory på en position som chief strategy officer.

” – Jag har under lång tid arbetat med komplex digital transformation och hur man använder ny teknik på ett sätt som skapar värde för olika företag. Det görs i första hand genom att verkligen prioritera kundupplevelser (CX) och jobba strukturerat med att förstå hur man bäst möter kundernas behov. Nu ska vi använda mina erfarenheter tillsammans med det otroliga tekniksprång som AI innebär. Men AI är ”bara” en ny teknik och den översätts inte automatiskt till succé. Utan det svåra är hur vi använder den nya tekniken på ett sätt som skapar bra tjänster och bra produkter som kunderna enkelt kan använda på ett tillgängligt sätt. Så skapas kundlojalitet och det är det angreppssättet som jag tar med mig in i organisationen.”

Säger Mathias Strandberg, ny strategichef för Nova Advisory i Sverige.

”– Mathias har ett helhetsperspektiv, han förstår kundernas utmaningar och vad det är som behöver göras. Jag vet inte hur han gör, men han har någon sorts ”magic touch”, som är svår att ta på. Dessutom har han förmågan att leda transformationsprogram med många parallella arbetsflöden och den komplexitet som det innebär. Han har också erfarenhet av att i praktiken samtidigt orkestrera en rad olika byråer och konsultföretag, vilket ju många av våra kunder upplever som en stor utmaning.”

Säger Michael Jäderlind, koncernchef för Nova Consulting Group i Sverige.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strategiska bedömningar och utvärderingar säljer fortsatt bra hos martech-husen