Nudiet överger Centra för Shopify Plus, anledningarna att överge headless och composable commerce 2024

In Centra, E-handel, Klaviyo, Marketing Automation, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad gäller egentligen? Framgångsrika Nudient har just ”re-platformed” från en headless Centra från 2021 av NoA Ignite under de senaste åren till en PaaS:ad Shopify Plus. Detta tillsammans med finska Woolman som är stolta över ”lockat tillbaka en kund till andra sidan”. Orsaker 2024 att överge headless tänket och istället ligga på en standardiserad plattform med eget ekosystem ska vara att:

0 Mkr
siktar nu ägarna på
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

  • Minska plattformskostnaderna för eget ägande
  • ”Ta del av Shopifys nedlagda 17 mdr SEK i R&D-investeringar och egna produkter”
  • Öka ”perf”, sajtprestandan och CX samt anpassningsbarhet
  • Få tilgång till egna, stilrena templates för design

De senare två argumenten känns inte direkt Shopify-unika, men det är de Nudient nämner i ett uttalande. Utöver Shopify har man aktiverat Gorgias Live chat och Klaviyo Marketing Automation.

Mobilskalsföretaget Nudient grundat 2016 av Vidar Sjöqvist, Max Andersson och Pontus Krusing i Jönköping omsatte runt 92 Mkr 2022 och gick då back med -1,3 Mkr. Förra året ville Nudient nå miljarden 2026 och har nyligen tagit in nya pengar för det.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NoA-köpet dröjer, Bridgepoint satsar på Adtech/Martech istället