Ny EPiServer sökmotor, SiteSeeker och EPiFind försvinner

In CXM, Marketing Automation, Optimizely/Episerver, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Som MKSE kunde berätta redan i våras var framtiden för EPiServers uppköpta SiteSeeker sökmotor oviss. Nu försvinner produkten då den istället blir en underordnad del av EPiServers tidigare sökförvärv, EPiServer Find eller i folkmun EPiFind (Truffler).

Det verkar som de delar som främst hämtas in från SiteSeeker blir kunskapen kring relaterade söktermer, synonymer, taxonomier, vanliga sökord, ”stoppord” och annan manuell hantering av ord och ordkluster. Utöver det hämtas även det bättre språkstödet in samt ett molnbaserat UI så tjänsten går att fjärrstyra bättre för partners.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Movable Ink mobiliserar i Europa med välvilliga martech-partners, så handlas en lösning upp 2022

Projektnamnet för den kommande EPiServer sökmotorn har fågelnamnet ”Owl”. Det finns fortfarande inget datum för när EPiServer 7.5 släpps.

EPiServer Find är byggd på elastic search öppen källkodskomponenter, samma logik användes inte i SiteSeekers kärna.

Inom det allt viktigare Marketing Automation området samarbetar just nu EPiServer med Info-Tech Research Group MA-finalisten Silverpop, men samtidigt ska arbete ske med en egenutvecklad Marketing Automation produkt som ej ska baseras på tredjepartsteknik. Kanske har EPiServer bränt sig gällande jobba med extern teknik och förvärv som i MediaChase e-handelsfallet?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAS väljer Salesforce Marketing Cloud för lojalitet och Marketing Automation

Kommentarer

  1. Hej Martin

    på våra kund och partnerdagar i Stockholm i förra veckan så berättade vi om vår strategi för våra sökprodukter. Det var glädjande att se den positiva responsen vi fick! Vi satsar inom sökområdet och vår plan är självklart att lansera ett nytt erbjudande som kombinerar det bästa av Siteseeker och Find. Inga produkter kommer att försvinna. Find kommer finnas kvar som en fristående produkt för avancerad data navigering och SiteSeeker kommer finnas kvar som en supportad sökprodukt men med möjlighet att migrera till ”Owl”. Vi supporterar självklart kunder och partners som har de nuvarande lösningarna. Har man frågor runt detta så går det utmärkt att ta kontakt med mig. Vi berättar också mer i den här bloggposten http://www.episerver.se/Om-oss/Vara-bloggar/Sokbloggen/Koppla-ihop-automatisera-och-optimera/

    När den nya lösningen släpps så kommer det att finnas stöd att migrera över till den, men vi kan inte ännu kommunicera några datum. De håller vi på ett tag till!

    Maria Wasing
    Marknadschef, EPiServer

Leave a Comment