Nya ägare in i Forte, använder pengasäck för europeisk expansion

In CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tidigare Sverigeaktiva CX/e-handels och IT-konsulten Forte Digital har växt snabbt både organiskt samt via förvärv i bl a Tyskland senast. Något som lett till att bolaget sedan förra året setts som en uppköpskandidat. Nu får bolaget nya ägare i form av familjeägda investmentbolaget Ferd som går in och köper upp omkring en fjärdedel (28%) av VD och grundare John Kårikstads idag 300 man stora Forte. Ferd äger sedan tidigare delar av OBOS, NAF, Farmasiet, Måsøval och NoA Ignite/Making Waves kassako NorgesGruppen.

0 st
anställda är bolaget idag
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

”– Vi har följt Forte Digital en tid och är imponerade av den enorma utveckling företaget haft på bara sex år. Genom vårt ägande ser vi fram emot att bidra till ytterligare tillväxt i Norge och Europa. Forte Digital har en gedigen kundlista och har självklart den kompetens marknaden efterfrågar. Samhället kommer att digitaliseras ytterligare och vi tror starkt på att det finns betydande tillväxtmöjligheter även utanför Norge, särskilt i Tyskland och övriga Norden.”

Säger Ferds VD Morten Borge. Forte ska valt att ta in Ferd då de gillade gruppens mer långsiktiga perspektiv på ägarskap, anställda och uppskattade personerna bakom bolaget. Forte Digital ska använda de nya medlem för att:

”Realisera flera av våra omfattande ambitioner i både Norge och i resten av Europa.”

Menar John Kårikstad. Forte gick in i Sverige med kontor i Stockholm för fem år sedan. Men det har sedan dess stängt ned i tysthet. Nu finns verksamhet i Oslo, Kraków, Berlin, Katowice och Köpenhamn.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Marshall Group förlänger med Salesforce Commerce Cloud, fyra saker de uppskattar