Nya Expressen.se innehåller miniatyr-TV och behövlig prestanda

In API, Nyheter, Optimizely/Episerver, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Expressen lanserar nästa projekt i sin månatliga flow. Det är hela Expressen.se som görs om denna gång.

Den kommande Expressen.se har sedvanligt fått en ”klassisk” Expressen layout med loggan och det typiska typsnittet i tydligt fokus samt mycket text på bild-iögonfallande löpmaterial á la print. Prestanda ska även vara i fokus med optimering och CDN-stöd etc. Något som kan behövas.

Dessutom gör Expressen ”en Bloomberg” och satsar på att ha sin Expressen.tv spelare i miniatyr och alltid på play. I det vänstra, övre hörnet. Med det blir de bland de första att köra denna ”dataätare” i Sverige.
0s
laddar expressen.se på idag, det duger inte

Vidare finns det en ”just nu” fokus sektion, menyerna har blivit fetare och innehåller även sociala nätverkslistor med widget-content från Twitter och Facebook.

Den nya versionen visas först upp för inloggade Expressen ID-medlemmar. Även det ett nytt grepp även om just denna typ av låst innehåll knappast lär locka några enorma skaror medlemmar.

”- Vi är långt ifrån färdiga med den nya sajten, men vi vill redan nu ta med våra läsare i utvecklingsarbetet och få in många åsikter. Våra inloggade läsare som surfar med dator kan nu ta del av den första beta-versionen och använda den nya startsidan. Vi hoppas att så många som möjligt vill berätta för oss om sina tankar om vad som fungerar bra och vad som kan bli ännu bättre.”

Säger Lina Hallmer, produktägare för sajten.

Expressen använder fortfarande sin EPiServer, även om den fått utstå mycket kritik och stegvis fasats ut för annat än redaktörsstöd. Den nya sajten och API:et är byggda med bland annat ElasticSearch, Node.js och RabbitMQ.

 

 

Leave a Comment