Nya Resume.se är en teknisk katastrof

In Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström24 Comments

Nya Resume.se har nu legat ute på Binks Ukrainaproducerade EPiServer CMS 6 i dagarna fem. Tyvärr verkar releasen gått ut utan varken SVP (stabilitetsperiod) eller någon som helst sluttestning. Som en av landets största nyhetssajter (nästan 130 000UB/vecka), som dessutom täcker intresseområdet 'webben' kunde vi väntat oss mer. För tyvärr blev det precis som när gänget på Birger Jarlsgatan köpte in en egen iPhone app förra året, inte många rätt: Sajten gick ned vid lansering och... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. OUCH! #nyaresume nedsågad som en amerikansk sekvoja!! 

 2. Det har ju inte så mycket att göra med episerver i sig nödvändigtvis. Oavsett vad det är byggt på så lär det gå rätt långsamt när startsidan gör ett antal hundra requests och väger 3-4 meg.

 3. Article contains disinformation:
  Resume.se was produced not by Ukraine team.

 4. It states that he was the product owner of Teknikens Värld, not Resume?

 5. Jag tackar för en eminent klagomålslista, men det här med att anmärka på validering, är inte det lite förlegat? Jag menar, who are you to judge? 76 fel och 12 varningar på startsidan — som dessutom har dubbla doctypes!

 6. Hej Erik! Se det som en backlog. Här kommer en till story: As – A visitor – I’d like – That the ticker didn’t open up in a new window – Because – New windows aint the way to go.
  .. är väl halv-OK på rekryteringsannonser, men inte annars väl?

  Nej, är inte meningen att tokbasha det ni gjort, designen är bättre än tidigare t ex. Men gissar på en tight deadline? Ni kanske skulle lagt till ”beta” till den nya loggan? ;)

  Samt, att klaga tillbaka med samma medel på mitt WP-hobbyprojekt känns lite tamt – men tack för en åtgärdad buggfix på min kant!

 7. Jag hittade den där också när jag sökte på ”bink +ciklum +Resumé” (trots att man knappt kan använda ”+” i google.se numera!)

 8. Validering är väl knappast något man kikar på länge öht. Speciellt inte med tanke på HTML5 och CSS3. Men de andra punkterna du listade upp är helt klart valida.

 9. Du har rätt. Inte ens Funkanu Funka Certifiering kunderna klarar det. Se bara Landstinget i Jönköpings län (6 Errors, 30 warning(s) ) och Lunds kommun  (20 Errors, 1 warning(s).

 10. Pingback: Snyggt jobb med taggarna på Resumé.se

 11. Det här vet jag inte om jag riktigt håller med om. Välformerad kod är ofta viktigt för att få talsyntes och andra avvikande läsare att funka och det brukar också underlätta underhåll och förvaltning, hoppande mellan olika utvecklingsverktyg mm. Sedan är det såklart skillnad på valideringsfel och valideringsfel, vissa är ju i praktiken betydelselösa men i andra fall är man ju förvånad att sidorna öht renderas. Jag brukar kräva av våra utvecklare att koden ska validera eller att undantag ska gå att motivera och helst vara överenskomna med kunden.

  Ytterligare en aspekt är avtal. De flesta standardmässiga uppdragsavtal anger att leveransen ska ske enligt etablerade standars och på fackmannamässigt sätt. Även då är valideringen en rimlig måttstock att hålla i handen för att bedöma fackmannamässigheten i leveransen.

 12. @tidningenresume skrotade sin (andra, den första levde ett år bakom paywall) iOS app 24/5 2013? Ingen mobilwebb sedan 2011 heller.

Leave a Comment