Nya Täby.se går live i molnet, budget på 2,5 Mkr

In Cloud / Förvaltning, Microsoft .NET, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Idag lanserades nya Täby.se i en beta-version som invånare och företagare kan tycka till om, berättar digitalsamordnare Johannes Söderlund för MKSE.com. Betan gäller innan den officiella lanseringen den 1:a september.

Täbys webbplats byggdes 2009 och behöver moderniseras för att det ska bli lättare att sköta sina ärenden med kommunen. Mer än 50% av alla besök på Taby.se kommer idag från mobilanvändare.

Invånare och företagare ska ha bidragit med hundratals synpunkter via webbenkäter och intervjuer inför utvecklingsarbetet.

En av de viktigaste synpunkterna visade sig vara att det behöver vara lätt att få svar på sina frågor – oavsett om man vill veta kostnaden för en förskoleplats, eller få reda på om det är krav på bygglov för en altan.

Många ville också att det skulle vara enklare att få reda på vad som händer i Täby, att kunna hantera ärenden via webben och att hitta politiska handlingar. En ytterligare fråga som engagerat är att det ska vara lätt att få reda på vad som planeras och vad som byggs i Täby. Den frågan ska lyftas upp genom en särskild del framöver – Täby växer.

Arbetet startade i januari tillsammans med Valtech AB som varit med i konceptarbetet och som har genomfört utvecklingen. Budget för projektet har varit 2,5 Mkr. Lösningen bygger på Episerver 10 som körs i Episerver Digital Xperience Cloud. I höst startar också Täbys nya kontaktcenter och för att förenkla hanteringen av frågor och ärenden till kommunen finns i lösningen också integrationer för att skicka ärenden direkt till kontaktcentersystemet Artvise Kundtjänst.

Valtech tog även fram den gamla versionen är Taby.se, det var 7 år sedan och också på Episerver.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech köper upp en tredje Salesforce-byrå

Leave a Comment