Nyheterna i WordPress 3.0 Alpha

In MU / Multisajt, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Kristoffer Emanuelsson på Wordpressguru.se har gjort en halvdjup dykning i WordPress 3.0 Alpha. Där hittar de vid en första visuell anblick inte mycket nytt (!). Trots att det handlar om en hel version. Det enda som syns i denna Alpha är: Uppdateringar överst Trasig bildhantering Nytt default-tema "Twenty Ten" av WordPress teamet Lite mer CMS är den nya "skapa menyer" stödet Theme support: Kontroll av bakgrundsbild etc., automatiska RSS, etc. Integration med MU (ihopslagning av WordPress... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Avsaknaden av stora förändringar tror jag har att göra med hur WordPress hanterar versioner. Alla nya större ändringar får bara en ny decimal.

  2. Integrationen med MU motiverar helt klart en ny major-version, det är en mycket stor förändring.

  3. Jadu, det undrar jag också. Jag vet att jag läste en intervju för ungefär två år sedan med Matt Mullenweg där han förklarade detta. Har för mig att det var ett beslut de tog efter de släppt WordPress 2.0. Googlade precis utan att hitta nåt om det tyvärr.

  4. Hej.
    Jag kan dock inte påstå att jag är besviken över den här uppdateringen, Meny kontrollen och MU integrationen ser jag som två riktigt stora tillägg, plus att WordPress fått sig en del trevliga förfiningar backend.

    Angående Versionerna så bestämde sig WordPress att efter version 2.1 ha regelbundna versions släpp med 3-4 månaders mellanrum. Man får helt enkelt se vad som hinns med på denna tid. Tredje siffran (2.9.2) är för mindre uppdateringar när det gäller att täcka en större bugg man inte kan vänta 3 månader på.

Leave a Comment