Nyheterna i WordPress 3.0 Alpha

In MU / Multisajt, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Kristoffer Emanuelsson på WordPressguru.se har gjort en halvdjup dykning i WordPress 3.0 Alpha. Där hittar de vid en första visuell anblick inte mycket nytt (!). Trots att det handlar om en hel version. Det enda som syns i denna Alpha är:

 • Uppdateringar överst
 • Trasig bildhantering
 • Nytt default-tema ”Twenty Ten” av WordPress teamet
 • Lite mer CMS är den nya ”skapa menyer” stödet
 • Theme support: Kontroll av bakgrundsbild etc., automatiska RSS, etc.
 • Integration med MU (ihopslagning av WordPress och WordPress MU)

WordPress version 3.0 beräknas släppas i april i år.

Kommentarer

 1. Avsaknaden av stora förändringar tror jag har att göra med hur WordPress hanterar versioner. Alla nya större ändringar får bara en ny decimal.

 2. Integrationen med MU motiverar helt klart en ny major-version, det är en mycket stor förändring.

 3. Jadu, det undrar jag också. Jag vet att jag läste en intervju för ungefär två år sedan med Matt Mullenweg där han förklarade detta. Har för mig att det var ett beslut de tog efter de släppt WordPress 2.0. Googlade precis utan att hitta nåt om det tyvärr.

 4. Hej.
  Jag kan dock inte påstå att jag är besviken över den här uppdateringen, Meny kontrollen och MU integrationen ser jag som två riktigt stora tillägg, plus att WordPress fått sig en del trevliga förfiningar backend.

  Angående Versionerna så bestämde sig WordPress att efter version 2.1 ha regelbundna versions släpp med 3-4 månaders mellanrum. Man får helt enkelt se vad som hinns med på denna tid. Tredje siffran (2.9.2) är för mindre uppdateringar när det gäller att täcka en större bugg man inte kan vänta 3 månader på.

Leave a Comment