Nytt Conversational Commerce-bolag på WhatsApp vinner Nudient och Bonti

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nya bolaget Soultech vill råda bot på att användare inte uppskattar monotona mailutskick, långsam kundservice via mail eller kundtjänst-chattar som riskerar brytas om fliken stängs ner. Soultechs cCom, Conversational commerce, lösning ska bygga på att e-handlare skapar dialog med sina kunder på bättre sätt, menar Martin Wettergren på Soultech. Lösningen ska enligt bolaget stavas WhatsApp.





”– Med Soultechs nya tjänst kan vi snabbt och smidigt hjälpa kunden i ett tidigt skede genom att enkelt kommunicera via WhatsApp. Vi kommer även att kunna skräddarsy budskap till kunden och nå ut med rekommendationer eller exklusiva produktreleaser. Vi vill vara där kunden är. Det ska vara lika enkelt att prata med sitt favorit brand som med en kompis – allt för att leverera en maximal shoppingupplevelse.”

Säger Vidar Sjöqvist, Co-founder på Nudient som är en av Soultechs kunder. Nudient är en Centra headlesskund till NoA Ignite / Oakwood. Bonti är en annan kund. De verkar dessutom använda Zendesk stöd av flera slag.

Bland Soultechs investerare finns investerare och grundarna av Skincity, Rustan Panday, storägare och tidigare ordförande i Storytel och Richard Båge som bland annat grundat Insplanet och Mediaplanet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Grebban köper upp delar av Omniarch-konkurrenten ROIROI