Odla.nu inom Västkustmedia/Stampen valde Drupal, inte Polopoly

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Odla.nu – Sveriges ledande trädgårdssajt väljer Drupal
Västkustmedia/Stampen sade så sent som i somras att de hade Odla.nu bland sajterna i åtanke för att lägga över på sina nya koncerngemensamma Polopoly. Övriga sajter var hallandsposten.se, ttela.se, bohuslaningen.se, vlt.se m fl. Här skulle väl Polopoly CMS med gamla sloganen ”Cultivating the information garden” passat bra?
http://www.claswineus.com/portfolio_content/polopoly/images/tradgardshandskar.jpg
Men det blev Drupal 6 CMS/community för den årstidskorrekta releasen av Sveriges största mötesplats för odlingsintresserade. Eller community, allt finns tillgängligt utan inloggning, ”trots” det är ofta registrering- och medlemskretsande Drupal CMS vi pratar om.

Det finns över 5 000 sidor med artikelinnehåll som ska inspirera och informera om trädgård och odling. Dessa sköttes tidigare via ett custom system. Bara en person kunde arbeta med hemsidan i taget.

Stampens sajt-VD kan kosta på sig ett CMS. 2009 gjorde Odla.nu en vinst på 3,1 miljoner kronor.

Det viktigaste var ett CMS-system som är smidigt att uppdatera. På så sätt kan ännu mer hända på sajten. Det var också viktigt att utveckla denna lösning till en rimlig kostnad, vilket gjorde att vi valde Drupal som publiceringsverktyg. Vi ville ha mer interaktion med våra användare, vilket vi kan bygga vidare på i framtiden, säger VD Göran Carlsson.

Nylanseringen har förberetts under närmare ett år för att få all ny design och funktionalitet på plats, och samtidigt ta hänsyn till Odla.nu:s omfattande sidinnehåll. Xelera Communication fick ansvaret att så och underhålla Drupal-odlingen.

Features inkluderar en ny Solr sökfunktion med facetterad sökning låter användare filtrera sin sökning i efterhand. Facetterad sökning är väldigt 2011-relase, det gillar MKSE.com. Fin bildvisare för ”Fler bilder” finns också.

Annars är det väl bara det att man ofta designmässigt kan känna igen en Drupal-release av communitykaraktär. Pga. dess bredd och sidlöputséende.

Kommentarer

  1. Drupal sajten nu såld till Adlibris och Bonnier digital!

Leave a Comment