Omniarch och Root Digital Group köper SEO-aktör

In CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Omniarch och Root Digital Group förvärvar idag SEO-byrån Firstly för att utöka sitt affärsområde inom SEO samtidigt som de vill få bättre närvaro i norra Sverige och Piteå.

0 st
bolag består gruppen av
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Förvärvet av Firstly, med spets- och detaljkunskap inom sökmotoroptimering, blir Root Digital Groups femte förvärv under de senaste två åren. Gruppen består idag av varumärkena Beet, Omniarch och Emailaddicts samt CM Strategy som förvärvades tidigare i år.

” – Vi ser en stadigt ökande efterfrågan av tjänster inom SEO. Firstly, som är mycket framgångsrika inom området, blir ett utmärkt komplement till vår bolagsgrupp som gör att vi kan växa det affärsbenet ytterligare. Deras specialistkompetens blir en perfekt match med den kunskap inom SEO som redan finns inom bolagsgruppen. Genom förvärvet fortsätter Root Digital Group ta en unik position på marknaden.”

Säger Pelle Pettersson, CMO på Root Digital Group.

Firstly grundades 2013 med huvudkontor i Piteå och närvaro i Stockholm. Bolaget har sex anställda och omsätter idag strax under 10 Mkr. Bland uppdragsgivarna finns varumärken som Bokusgruppen, Strawberry och Royal Design.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omniarch utmanar svenska Amazon-rådgivare, topprekryterar