Opus Bilprovning byter från WordPress till eZ Platform Enterprise

In Headless / Decoupled CMS, Ibexa, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Update: Det finns även de svenska företag som känner de växt ur sin tidigare WordPress-upprättning, även om det mest går åt andra hållet. Opus Bilprovning med bilprovning.se är en av dessa. De har nyligen bytt ut sin gamla leverantör och WordPress mot ny webbplats i norska open source eZ Publish Enterprise.

Hela plattformen ska vara är byggd i Symfony 2 ramverket berättar Zoran Marinkovic, VD på leveransansvariga Zwebb för MKSE.com. Prestandan ska förbättrats markant i och med CMS-bytet. Sajten har mycket fina laddtider om 0,268 sek på 1,7MB från Stockholm (Pingdom).

Opus Bilprovning säger sig vara det största privata besiktningsföretaget på svenska marknaden. Den nya sajten har i genomsnitt ca 15 000 besökare om dagen. Med i beställargruppen fanns kommunikationschefen på Opus Bilprovning.

0UB
per dag har bilprovning.se
Även storkonkurrenten Bilprovningen.se gick så pass nyligen som i april i år live med en ny webb. I det fallet på en javabaserad SiteVision. En plattform eZ ska konkurrerat ut i ett annat 2015-fall.

Zwebb har även fler nylanserade eZ Platform Enterprise projekt från 2015 som vi återkommer med.

Kommentarer

  1. Du har rätt Martin. Sajten kändes väldigt rapp! Kul med projekt som fokuserar på den delen av användarupplevelsen! Bra jobbat!

Leave a Comment