Opus Bilprovning byter från WordPress till eZ Platform Enterprise

In eZ, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Open source PHP by Martin Edenström1 Comment

Update: Det finns även de svenska företag som känner de växt ur sin tidigare WordPress-upprättning, även om det mest går åt andra hållet. Opus Bilprovning med bilprovning.se är en av dessa. De har nyligen bytt ut sin gamla leverantör och WordPress mot ny webbplats i norska open source eZ Publish Enterprise.

Hela plattformen ska vara är byggd i Symfony 2 ramverket berättar Zoran Marinkovic, VD på leveransansvariga Zwebb för MKSE.com. Prestandan ska förbättrats markant i och med CMS-bytet. Sajten har mycket fina laddtider om 0,268 sek på 1,7MB från Stockholm (Pingdom).

Opus Bilprovning säger sig vara det största privata besiktningsföretaget på svenska marknaden. Den nya sajten har i genomsnitt ca 15 000 besökare om dagen. Med i beställargruppen fanns Jessica Adolfsson på Opus Bilprovning.

UB
per dag har bilprovning.se
Även storkonkurrenten Bilprovningen.se gick så pass nyligen som i april i år live med en ny webb. I det fallet på en javabaserad SiteVision. En plattform eZ ska konkurrerat ut i ett annat 2015-fall.

Zwebb har även fler nylanserade eZ Platform Enterprise projekt från 2015 som vi återkommer med.

Fler artiklar om ämnet:  Sitevision när Opus Bilprovning ska förbättra internkommunikationen

Kommentarer

  1. Du har rätt Martin. Sajten kändes väldigt rapp! Kul med projekt som fokuserar på den delen av användarupplevelsen! Bra jobbat!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.