Outdoor-varumärket handlar upp ny e-handelsplattform, ut med Shopify Plus

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

TOBE ville skapa en mer sammanhängande e-handelsupplevelse både visuellt och användarmässigt för sina kunder. För att lyckas med detta valde man att genomföra ett plattformsbyte från Shopify Plus till svenska varumärkesnischade e-handelsplattformen Centra headless.

Tomas Berntsson, bolagets grundare, säger:

”- Vi har lagt mycket fokus på att lyfta livsstilsaspekten kopplat till skoter- och vintersport, snarare än att fokusera på den tekniskt detaljerade fordonsbiten som många andra skotervarumärken. Så när vi först skapade en hemsida för att porträttera detta, blev det ett naturligt steg att även börja använda denna i försäljningssyfte. Sedan dess har vår e- handel stått för ca 20-25% av den totala försäljningen – och med vår nya satsning ser vi nu möjligheten att skala upp det till minst 40%. Under kommande år planerar vi att skapa ännu större kännedom på marknader utanför Norden, och växa rejält i framför allt Nordamerika. Med hjälp av vår uppgraderade e-handel ska vi passera 100 miljoner i omsättning i år, och planen är att nå 250 Mkr inom 3-5 år.”

Alla svenska kunder som handlat upp Contentful på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Contentful-sektion. Läs allt här.
Outdoor-varumärket TOBE Outerwear säljer vintersport- och friluftsprodukter främst till skotermarknaden. Målsättningen är att under 2023 dubbla omsättningen från föregående år och passera 100 MKR – där minst 40% av försäljningen går via den egna e-handeln. TOBE har lokala lager i USA, Kanada samt ett i Sverige som skeppar till övriga länder i Europa. En stor del i projektet av uppdateringen av sin e-handel var att kunna hantera dessa på ett mer tidseffektivt sätt samt förenkla den administrativa processen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ebba Kleberg von Sydow släpper ännu ett klädmärke på Shopify