Över 10 000 e-handlare använder Tictail

In Check out/Kassasystem by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Fjolårets NES-avtäckning av Tictail.com kan 10 månader senare visa upp hela 10 000 e-handelsanvändare online på verktyget.

Foto: tictail.com blog

Carl Waldekranz, VD och en av grundarna av Tictail säger till MKSE.com att:

”- Det är inte idén Tictail som gör det här till ett unikt företag, det är teamet och hur de har byggt samma sak som hundra plattformar före oss fast helt annorlunda! Vi har lyft fram en ny sida och en ny målgrupp för e-handel.”

Imponerande siffror från det blott 10 personer stora teamet med en rätt låg medelålder. De större och mer namnkunniga Tictail-butikerna är Cheap Monday (H&M är centralt hybris e-handelsanvändare) och Ann-Sofie Back.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify skapar egna Zero Party Data, hjälper e-handlare hitta "lookalike"-kunder

Det är förvisso osäkert hur många av butikerna som faktiskt är aktiva, men samma sak gäller de siffror som motsvarande produkterna Tumblr och WordPress brukar visa upp.

Carl Waldekranz säger vidare att grundarna är:

”- Jättestolta över vår snabba tillväxt så här långt men 10 000 butiker är bara början. Jag drömmer om en framtid där Tictail är plattformen för flera miljoner butiker.”

Sammantaget finns det aktiva Tictail-butiker i 98 länder. Sverige utgör fortfarande bolagets
största marknad med runt 30% av antalet butiker online.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Danska CDP-alternativet Custimy.io siktar på Sverige

Under 2013 ligger fokus på en internationell expansion i Europa och kanske även USA.

Kommentarer

Leave a Comment