Pardot konkurrerar med Enecto inom Marketing Automation

In Analys / Statistik, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Några år efter svenska Enecto släppte sin Dun&Bradstreet-berikade ProspectFinder (med bl a EPiServer modul inom ett ”halvbra” säljande EPiServer Marketing Arena) kommer nu konkurrerande, amerikanska Marketing Automation-system till landet.

Det som Element Solutions, med VD Jonas Ander, lanserar är SaaS Pardot Prospect Insight från amerikanska Pardot.

Pardot Marketing Automation

Med bättre förståelse för Marketing Automation-system hoppas Element fylla ut gapet mellan de webbpubliceringssystem som marknadsavdelningarna använder och företagets CRM-system.

Frågan är om det är bättre tid att ge sig in i denna bransch nu. Som om LetsBuyit hade blivit Groupon om de siktat på lansering 2009 istället för 1999? För Enecto har de senaste två åren gått med förlust, -18,5 Mkr, respektive -17,5 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Movable Ink mobiliserar i Europa med välvilliga martech-partners, så handlas en lösning upp 2022

Lustigt i sammanhanget är att Element själva använder trackingkod från konkurrenten (?) Enecto. De använder även själva Google Analytics, en produkt båda dessa Marketing Automation-tillverkare och återförsäljare namnger som alltför begränsad för att vara kompetent.

Enecto har även en produkt för B2B Analysis på QlikViews plattform för Business Intelligence med företagsinformation från Dun & Bradstreet.

Kommentarer

  1. Konkurrerar vet jag inte, Enecto ProspectFinder, Google Analytics och Marketing Automation tjänster används till olika ändamål och och gör inte samma saker. Företag som är framgångsrika använder alla då de kompletterar varandra. Hoppas Element lyckas då det behövs företag som kan sälj inom webb arenan och det kan Element.

  2. Enectoprodukten är kopplad till en bra databas med ip-adresser, och sånt kan man aldrig ha för mycket av i onlinemarketingvärlden:) Men att jämföra pardot m enecto är som att jämföra en hel cykel med en cykelpump; Marketing Automation-verktyg som Pardot är ett exempel på är ett totalintegrerat verktyg som krattar manegen för alla oss marknadschefer som vill ha en effektivare kommunikation m kunderna – och på riktigt anpassa oss till deras intressen, behov och köpprocess..

    Rekommenderar en kik på hur det fungerar rent konkret – jag hade aldrig sett ngt liknande innan.

    /marknadschef & pardot-kund

Leave a Comment