Piab adderar partnerportal till nya exterwebbssatsningar

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter att styrt om externkommunikationen och externa webbsatsningarna fick Consid uppdraget även omforma partnerportalen My Piab. Miljardindustribolaget Piab har nu fått en ny grafisk och mer användarvänlig partnerportal i My Piab. Piab är en Optimizely CMS användare.

My Piab ska effektivisera och underlätta leadshanteringen för återförsäljare och partners, tillgängliggör utbildning, informationsinhämtning och att rapportera in incidenter och få återkoppling på dessa. Men mest uppskattad är den nya sökfunktionen, där resultat från både My Piab och piab.com numera presenteras, berättar Anette Lantz, Digital Experience Analyst på Piab.

”– Det är en klar förbättring. Våra partners rör sig ständigt mellan My Piab och de publika sidorna och vet inte alltid var de hittar vad. Med det nya söket får de upp träffar från båda webbplatserna.”

Den nya konfiguratorn har mottagits väl, konstaterar Piabs Anette Lantz. Färre konfigureringar inleds visserligen numera, i och med att användaren först behöver logga in, men desto fler slutförs.

”– Kunderna blir nöjda i stället för frustrerade, så trots att vi har färre inledda konfigureringar i dag genererar konfiguratorn fler leads än förut – precis som vi hade hoppats.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya Handels.se går live på WCAG 2.1 AA Optimizely i molnet