Pizzahut väljer bort EPiServer, kör på lågkostnadsalternativ, enbart 13% konverterar

In E-handel, Easyweb, Google Maps, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

I England är Pizzahut sedan ett tag tillbaka en av EPiServers främsta referenser. Men inte i Sverige. Här har fastfoodjätten av någon anledning landat på det ovanliga, mer kostnadseffektiva valet Easyweb.

40 år efter starten finns det cirka 12 000 Pizza Hut-restauranger i över 90 länder runt om i världen.

Pizzahut.se har uppdaterat sin .NET-baserade Easyweb de använt sedan några år tillbaka.

Sajten har försetts med Google Maps för direktioner, e-post för bordsbokning (ingen vidare call-to-action där) och en fadad startside carousel. Sajten har ett mobilläge, men är inte responsiv i flera steg.

Den riktiga konverteringen i form av betalande kunder ska komma in via helt separata och utlänkade PHP-sajten online.pizzahut.se. Som i sin tur inte drivs av restaurangerna, men apputvecklarna på RestaurangOnline Sverige AB. Och enbart 13%, två ynka restauranger av ägarna Yum!Brands och Katalysator AS totalt 15 i landet, var vid testet online för e-handelsleverans. Inte märkligt att entreprenörerna på OnlinePizza / Delivery Hero lyckas.

0:-
i månaden börjar Easyweb på
pizzahut onlinePizzahut.se besöks av 2118 besökare per dag, och runt 21 000 i månaden i år.

Pizzahut har tom. bjudit på en länk i nederkant för Easyweb med 10 anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Five Guys till Sverige, CX och digitalt stöd från Sitecore PaaS och nopCommerce

Leave a Comment