Polestar handlar upp Salesforce Sales, Service och Marketing Cloud. Headless e-handel med Stripe

In Nyheter, Check out/Kassasystem, CRM Customer Relationship Management, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Javascriptramverk, Salesforce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Polestar har efter en upphandling valt att gå i moderbolaget Volvo Cars fotspår och sätter för närvarande upp ett eget internt Salesforce team vid det nya huvudkontoret i Göteborg. Det unga bolaget ska i ett svep investerat i både Salesforce Sales, Service Cloud och Salesforce Marketing Cloud och integrerat den förmågan i egna interna digitalteamet kallat Polestar Enterprise Digital. De jobbar nära egna marknadsavdelningen och kundtjänsten samt ansvarar bland annat för Polestars CRM roadmap samt digitala arkitektur.

Polestar är även en av talarna på svenska Salesforce Live Sverige som kommer den första september. Där ska de prata om hur de resonerade när de integrerade tekniken i sitt interna arbetssätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

Sitecore-användaren Volvo Cars började arbeta med Salesforce Marketing Cloud redan 2016/2017 och har tagit hjälp av bl a Knowit inom området. De använder sina lösningar till att låta Volvo personal och ÅF ta del av senaste informationen om kunder som just tittade in på e-handel/webb via Salesforce Service Cloud. Polestar och Polestar.com har inte valt samma väg för CMS och e-handel när Polestar 2 i sommar säljs och beställs för fullt av inströmmande kunder. De har istället en headless-uppsättning byggd med Gatsby ramverket, React javascript hostad hos Amazon AWS PaaS med Akamai CDN och en internationell Stripe kassa/betallösning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech köper Salesforce-byrå, anses som topp-tio i regionen

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss