Populäraste CMS valen bland svenska företag

In lemoon, litium, Nyheter, Optimizely/Episerver, SharePoint MOSS 2007, Sitedirect, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

I samband med IW:s artikel att ”Episerver dominerar den svenska webbdriften” (som MKSE.com bidragit till) passar Pär Abrahamsson, vd Infobyte att berätta att de byggt: - En robot som kollar av vilka CMS sajter på .se-domänen använder. Tydligen ska Infobyte tittat på över 200 000 sajter. De kan bekräfta att EPiServer dominerar CMS valet av ’större’ CMS-köpare i Sverige. Dock har IW missat är att störst av alla innehållshanteringssystem, privatpersoner inkluderat, är WordPress. Infobyte berättar vidare... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Ja, har erfarenhet från både WordPres och AddCMS, tycker det är mycket bättre än Episerver.

 2. Ja, har erfarenhet från både WordPres och AddCMS, tycker det är mycket bättre än Episerver.

 3. Ja, har erfarenhet från både WordPres och AddCMS, tycker det är mycket bättre än Episerver.

 4. Jag var kanske lite slarvig i artikelkommentaren till IW-artikeln. Det är klart att OpenSourcealternativen också används av företag men jag listade bara de kommersiella prylar som vi identifierat. Egentligen är den här ”topplistan” ren överskottsinformation, CMS-spindelns syfte är ett helt annat.

 5. Eftersom det här fortfarande är en populär artikel trots att den är rätt gammal så följer jag upp här. CMS:ens popularitet i Sverige går att följa på:
  http://www.cmscrawler.com/country?tld=se

  Vi hittar inte allt, varken alla CMS eller alla sajter som använder ett visst CMS men vi har ungefär 800.000 svenska sajter i registret just nu, varav vi fastställt publiceringsverktyg på drygt 10% av dessa och allmänt bör marknadsandelarna vara skapligt korrekta eftersom de olika metodproblem som finns med vår modell att söka upp sajter och identifera deras publiceringsverktyg bör slå rätt jämnt mellan de olika systemen.

  Datat på landsnivå uppdateras tre ggr per dygn just nu. Totalsummering uppdateras varje halvtimme.

 6. Pingback: Ska du bygga en ny CMS-baserad webbplats? | Per Vikström @ Internet

Leave a Comment