Populäraste CMS valen bland svenska företag

In lemoon, litium, Nyheter, Optimizely/Episerver, SharePoint MOSS 2007, Sitedirect, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

I samband med IW:s artikel att ”Episerver dominerar den svenska webbdriften” (som MKSE.com bidragit till) passar Pär Abrahamsson, vd Infobyte att berätta att de byggt:

– En robot som kollar av vilka CMS sajter på .se-domänen använder.

Tydligen ska Infobyte tittat på över 200 000 sajter. De kan bekräfta att EPiServer dominerar CMS valet av ’större’ CMS-köpare i Sverige. Dock har IW missat är att störst av alla innehållshanteringssystem, privatpersoner inkluderat, är WordPress.
wordpress
Infobyte berättar vidare att de övriga större CMS-systemen i Sverige, i fallande ordning, är:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Journalisten.se uppdaterar sin digitala närvaro, skippar inloggning

Observera frånvaron av Drupal, Joomla!, Polopoly och Roxen.

Kommentarer

  1. Jag var kanske lite slarvig i artikelkommentaren till IW-artikeln. Det är klart att OpenSourcealternativen också används av företag men jag listade bara de kommersiella prylar som vi identifierat. Egentligen är den här ”topplistan” ren överskottsinformation, CMS-spindelns syfte är ett helt annat.

  2. Eftersom det här fortfarande är en populär artikel trots att den är rätt gammal så följer jag upp här. CMS:ens popularitet i Sverige går att följa på:
    http://www.cmscrawler.com/country?tld=se

    Vi hittar inte allt, varken alla CMS eller alla sajter som använder ett visst CMS men vi har ungefär 800.000 svenska sajter i registret just nu, varav vi fastställt publiceringsverktyg på drygt 10% av dessa och allmänt bör marknadsandelarna vara skapligt korrekta eftersom de olika metodproblem som finns med vår modell att söka upp sajter och identifera deras publiceringsverktyg bör slå rätt jämnt mellan de olika systemen.

    Datat på landsnivå uppdateras tre ggr per dygn just nu. Totalsummering uppdateras varje halvtimme.

  3. Pingback: Ska du bygga en ny CMS-baserad webbplats? | Per Vikström @ Internet

Leave a Comment