PPP adderar e-handelsbyrå till egna gruppen

In E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

People People People köper upp en egen enhet inom e-handelsutveckling. Det via nyförvärvet av fem man stora Kreng som nu i februari ska bli en del av det totala e-handelserbjudandet hos PPP gruppen. Kreng jobbar med en egen hyr/SaaS modell av rådgivning inom området och säger sig specialiserat sig inom strategisk och teknisk kompetens inom e-handel.

” – E-handeln är fortsatt het och en perfekt utveckling av PPP:s helhetserbjudande .. dagens e-handel blir allt mer kravfylld. Då allt fler handlar på webben istället för i fysiska butiker ställer det högre krav på både teknik och användarvänlighet. Det är viktigt för en e-handelssajt att fungera lika smärtfritt oavsett om det är fem eller 500 kunder inne och handlar samtidigt, om det är en ung person eller en äldre, eller någon med funktionsvariation.”

Säger Robin Helt, vd på Kreng.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stockholm trotsar börsfrossan, fler byråförvärv och digitalsatsningar

Kreng ska jobba med integrationer, logistik, product information management(PIM) och prisjämförelser på plattformar som Shopify, WooCommerce och Adobe Commerce, tidigare Magento.

Kreng jobbar sedan tidigare med kunder som SOS Alarm, Stockholm filmfestival, Polardörren och Sandlund/Hossain.

Konkurrenter som NoA har sitt e-handelserbuudande i Oakwood och Making Waves, Nova i egna Cloud Nine samt Epinova och ARC äger iaf e-handel/growthbolag som Conversionista, Umain och Curamando. Om än med ett något mindre tekniskt ehandelsfokus.