Prata om problemen, IPSoft 1Desk kombinerar Amelia AI med HR, administration och ekonomisystem

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

IPsoft lägger till en betydande nysatsning i egna produktsviten. Det är 1Desk, en helt ny lösning för AI inom HR, administration och ekonomisystem.

Med IPsoft 1Desk hoppas företaget skapa en automatiserad plattform för ”digital arbetskraft”. 1Desk ska integrera front- och back-office-funktioner i ett och samma gränssnitt samt därefter få in AI-kollegan Amelia för att göra olika processer inom ett företags IT-infrastruktur smartare. Användare ska kunna interagera med 1Desk både röststyrt och i chattform i en enkel dialogruta. 1Desk ska dessutom lära att lösa problem genom att kontinuerligt följa de olika supportavdelningarnas arbete.

Några nya funktioner i 1Desk är:

  • Fully Qualified Tasks (FQTs) – Amelia uppdateras ständigt efter senaste policys och regulatoriska protokoll inom sitt område. Om någonting förändras känner Amelia av det direkt och justerar lösningarna och sin dialog för att hantera uppgifterna på bästa sätt.
  • The Cognitive OS (CogOS) ­–Amelias kognitiva egenskaper innefattar en asynkron och varierande kommunikation som anpassas efter uppgiften i fråga. Amelia kan utföra uppgifter som i annat fall hade krävt flera personer under en längre tidsperiod vilket i sin tur minskar arbetsbördan.
  • Clairifying QA (CQA) – Genom att lagra data och historik kan Amelia enkelt lära sig att identifiera uppgifter som liknar varandra för att effektivisera interna processer. Om en användare exempelvis lägger in ett ärende hos Amelia om att företagets email-server krånglar kommer Amelia att använda sig av CQA-funktionen för att bearbeta den data som finns tillgänglig, identifiera problemet och verkställa de åtgärder som är bäst lämpade för situationen.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Wipro om hur AI införs internt samt största tagna AI-affären under 2024

IPsoft gick nyligen på ett rejält bakslag då Nordnets VD uttryckte sig kritiskt om AI-stödet och lade ned deras IPsoft projekt efter ett års utveckling.

Butiksdöd. Omnikanal-investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med allt som händer.