Primärt Oculus Vive när VRex öppnar svenskt VR-center, Starbreeze Enterspace försenas

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

HTC Vive VRs och Rikard Steibers oktoberinvestering i innerstadsbelagda Mission IX får sällskap. Nu öppnar även VRex ute i Bromma, utanför city. Här är de inte primärt HTC som står för VR hårdvaran, men Oculus Vive. VD Micha Zodvornovs centre ska vara byggt för att erbjuda ett virtuellt landskap på en 300 m2 stor yta. Det låter mer som en upplevelse än de vardagsrumslika rum som Mission IX satsar på. I egna 300 m2 tar VRex-besökare på sig en ”ryggsäcksdator” och VR-glasögon när centret öppnar i februari 2018.

Vi har mer på samma ämne:  HiQ tar fram Virtual Reality tjänst för Volvo, konfigurerar Volvo In-Car Delivery

Det finns två spel att välja på. Hela 2495 SEK kostar det för två personer att testa de båda spelen. Micha Zodvornov står även bakom lufttrumman Bodyflight som återfinns på samma adress.

Det verkar inte finnas någon annan typ av hårdvara än så. Som t ex MSE Omnifinity AB:s Omnifinity-rullbandsplatta, som borde anlända till Mission IX i dagarna.

Spelstudion Starbreezes koncept Enterspace blev i december försenat, meddelade VD Daniel Arnberg. Nu ska även det öppna först i januari, februari 2018. De bygger på egna VR-headsetet StarVR med 210 graders synfält och 5K-grafik.

Vi har mer på samma ämne:  IKEA galna i idén om AR- och "3D e-handel" med Shopify, köper upp eget teknikbolag

Mission IX hade vissa problem vid sin lansering då mycket fortfarande återstod att göra.