Proffice blir Ranstad Sverige, svensk byrå bakom flera nya webbar

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

När Proffice blir Randstad i Sverige designas även webben om och omdirigeras till uppdaterade Randstad.se. Det är svenska konsultgänget på NearU som fick uppdraget att ta fram Randstads nya Episerver-lösningar. Även Proffice var en Episerver 6-användare tidigare, då av bl a insomnade Capesand (Avantime).

Nearu har ansvarat för både Randstad Sverige och Danmarks gemensamma nya webbnärvaro. Design är baserad på guidelines framtagna från holdingbolaget i Holland. Nu på en Episerver 8 där Episerver Find används som sökmotor.

Randstad är ett av världens största företag inom bemanning och rekrytering. Det största syftet med webbplatserna ska varit att få dem visa registrerade jobb samt att kandidater skall kunna ansöka till dessa.

Jobben i sig ligger hos externa tjänster, en för Sverige (Talentlink)och en för Danmark (Intelliplan). Webbplatserna har integrationer mot systemen, i vissa fall som popups (till en extern tjänst på randstadprofessionals.se) eller som rena formulär på Randstad.se.

Därmed verkar inte iFrames behövas, något som annars varit genomgående i alla ”integrationer” mot olika talent management system. Proffice måste framförallt känna det är skönt att slippa det vansinniga val av en Silverlight-baserad FastTrack Pyt Ltd. lösning de fått köra de senaste åren.

Leave a Comment