Q-handel med timleverans alternativ till e-handel, m-commerce och omnikanal. ICA och 7-Eleven hakar på

In Nyheter, E-handel, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Utöver att snabba på digitaliseringen och skapa viss innovation inom e-handel har Corona lett till att ta fram nya begrepp inom området. Mångmiljardvärderade matbolaget Foodora har sett till att knyta ett nytt begrepp till sig samtidigt som de nu i sommar levererar mer än bara mat i sina dagliga, många leveranser.

Det är ”Q-handel” som av bolaget kallas för ”tredje generationens e-handel” Foodora säger sig stå bakom termen och Q-handel ska innebära att kunder får möjlighet att beställa varor, förutom restaurangmat, till sina matleveranser. Varorna ska även levereras snabbt samma dag, och gärna under en timme. Samma typ av ”Prime” fördelar som Amazon väntas lansera när de slår upp i Sverige i september eller oktober. Vilket är allt mer av en realitet 2020, i slutet av juli bekräftades Amazon-lanseringen av fler källor som svenska HUI samt Dash Retail – Amazon Sales Consulting.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Oracle sparkar över 10 000, e-handel och CX värst drabbade

Beskrivningen, som ser ut som juniora managementkonsulter från en större firma snickrat på (se bild), lovar även självförklarande ”speed matters” samt att det är en mindre sektion av varorna som initialt erbjuds.

Butiker som anslutit sig till foodora Q-handel är initialt ICA, Pocketshop, Butterick´s, lokala blomsteraffärer, Hemmakväll, 7-eleven, Hard Rock samt Espresso House. Foodora meddelar MKSE.com att fler aktörer väntas tillkomma inom kort.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Olika utveckling för de elva svenska Amazonbyråerna, det säljer bäst
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss