Qlik expert och IT-processföretag köps upp av Combined Excellence

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Combined Excellence med sina fem verksamhetsbolag har kopt upp två nya bolag och består numera av sju byråer och mjukvaruföretag. Det är Viewbase solutions AB och Smartsourcing AB med totat 30 anställda som jobbar med IT-processer med fokus på självbetjäning samt Qlik konsultation.

” – Med dessa två förvärv kompletterar vi koncernens digitala pussel. Dels med en mycket stark spelare inom BI och med ett erbjudande som är mycket starkt och som kompletterar våra andra koncernbolags erbjudanden mycket bra, samt med ett mycket starkt automationserbjudande genom Smartsourcing. Vi har haft ett intresseägande i Smartsourcing sedan drygt ett år tillbaka och förutom att bolaget har en tydlig spets, är lönsamma och bidrar till koncernens välmående så har vi även sett mycket samarbete och synergier med övriga koncernbolag. Det gör att vi tar steget ut och förvärvar resterande del också. Sammantaget gör detta att vi får in många fler fantastiskt duktiga medarbetare och ledare in i vår koncern. Jag är enormt glad att och ser fram emot att se de positiva effekterna på hela vår affär framöver”

Säger Niklas Hellberg, ordförande Combined Excellence AB.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Qlik köper bolag inom datahantering

Med bolagen Ninetech AB, Netgain AB, CloudPro AB, SiteDirect AB, TWO i Sverige AB samt nu även Viewbase solutions AB och Smartsourcing AB, omsätter koncernen drygt 200 Mkr. Koncernen äger också intressen i beebyte AB.