Qliro nya namnet på Cdon, tar upp kampen mot Klarna

In Check out/Kassasystem, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Qliro blir det rätt knepiga namnet på CDON Groups kommande betaltjänst. Den implementeras senare i år hos svenska versionerna av koncernbolagen Nelly, CDON.com och Lekmer.

Formellt heter tjänsten Qliro Payment Solution och har fördelen av att kunna kopiera en del av den R&D Klarna lagt ned tvingats exponera utåt under 2012-2014. Inte minst då CDON var Klarnas största kund fram tills tidigare i år.

Qliros affärsidé är Klarna rakt av, kunderna ska först få hem sina varor, och därefter betala för dem. Qliro AB är ett finansiellt institut registrerat hos Finansinspektionen och söker just nu en mängd tjänster därefter, som en egen bedrägerihandläggare.

Den långsiktiga målsättningen är att Qliro Financial Services ska bidra med ett tillskott runt 100 Mkr till gruppens rörelseresultat för helåret 2018.

Cdon passar samtidigt på att droppa det gamla CD-skivanamnet och blir Qliro Group.

SEK
sägs förlorade CDON-affären varit värd för Klarna
Vi har mer på samma ämne:  Dyson Sverige uppdaterar e-handel med Adobe AEM, Klarna och Salesforce Marketing Automation, kastar ut äldre system

Kommentarer

  1. Går inte ens att få tag i idioterna på qliro och dem påstår att jag betalt ett mindre belopp än vad jag har trots ett tydligt kontoutdrag. Pinsamt!

Leave a Comment