Rapport från NodeOne Drupal 7 releasefest

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

NodeOne firade Drupal 7 i G:a Stan, Stockholm som en del av Drupal7releaseparty.org. Lokala Drupal-kollegor som Happiness och Stormfors fanns även på plats bland de 40 deltagande. Enligt Drupal-communityt är det svårt att se varandra som konkurrenter, de tvingas sällan ”slåss om uppdragen”.

Kvällen bjöd på två Drupal 7 demonstrationer av NodeOne’s Seattle-import Greg Dunlap samt tre nummer av egna husbandet Kitten Killers (se video nedan).

Dessutom siktade några tappra själar att squasha lite uppkomna Drupal 7-buggar på plats, men oklart hur det gick med den biten.

Vi har mer på samma ämne:  Drupal 10 firas med stort party i Stockholm

Ännu finns inga riktiga, svenska Drupal 7-webbar i görningen – men NodeOne hoppas förändra det snart med några mindre projekt. Bristen på moduler löser gänget helst genom att låta egna arkitekter sonika börja skriva om de nödvändiga modulerna. Om det går.

En amerikansk, redan tillgänglig, Drupal 7-referens är Examiner.com (som länkar till Drupal 7-festerna från egna startsidan!).

Några fler nya Drupal-case:

  • Svenska Microsofts SharePoint CMIS-samarbete med svenska Drupalcommunityt fortsätter. Resultat väntas q1.
  • Happiness berättade om kunden Skandiamäklarna med ny IT-chef som fått nytt Drupal 6 intranät och nu är på gång att även göra om externwebben.
  • NodeOne lanserar inom kort ett delägt portalprojekt på Drupal.
  • Stormfors jobbar med en mäklare i Stockholm som går över till Drupal. De är även inblandade i ett Drupal co-shopping projekt samt några fler corp.sajter på plattformen.
  • Nyheter24, som fortfarande söker Drupal-konsulter, ska troligtvis köra nya sajten på distributionen NodeStream.
Vi har mer på samma ämne:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Rapport från NodeOne Drupal 7 releasefest | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment