RedBridge satsar på Drupal, öppnar Curly Labs med ex-Wunderkraut VD

In Content Marketing, Drupal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström15 Comments

Update: Det blir mer än bara content marketing för NodeOnes tidigare VD Thomas Barregren. I ett mail till MKSE.com berättar han att han fått frågan om att hjälpa till att starta upp en nytänkande Drupal-konsult tillsammans med självaste RedBridge, en klassisk svensk aktör inom open source utveckling.

VD Stefan Anderssons nystartade bolag Curly Labs (ingen sajt finns uppe) ska skilja sig från andra Drupal-leverantörer då de inte är en webbyrå men:

”IT-konsulter som förstärker våra kunders och samarbetspartners utvecklarteam med expertis inom planering, utveckling och integration av Drupal-lösningar. Och vi hjälper dem också med förvaltning och support.”

Bolaget blir en del av RedBridge som just nu återfinns med kontor i Kista och 17 anställda.

Den tidigare, för MKSE erkänt missnöjda, Wunderkraut kunden Lunds universitet är första Drupal-kunden för konsulterna. Men de jobbade även sedan tidigare med universitetet. Curly Labs påstår det ska finnas ett ”vakuum” i Göteborg efter Wunderkrauts nedläggning där.

Byrån startar med runt 7 anställda på hel- och deltid. Sedan han slutade vid Wunderkraut har Thomas Barregren startat content marketingfokuserade Kntnt. Målet med Curly Labs är att:

” – Bygga upp ett nytt bolag med NodeOne som förebild.”

Kommentarer

 1. Oerhört pinsam start. Varför gå live utan en egen webbplats eller egna kunder?!

 2. Jag tror att vi behöver göra ett litet förtydligande till den pressrelease som hänvisas till.
  Detta citat är lite väl tillspetsat:
  ”När NodeOne blev Wunderkraut och la ned support- och förvaltningsverksamheten i Göteborg så uppkom ett vakuum på marknaden”

  Verkligheten är att vi flyttade drift och support från Göteborg till Stockholm. Inga kunder hamnade i något vakuum. När det gäller Lunds Universitet har Wunderkraut hela tiden varit en underleverantör till Redbridge.

  I pressreleasen står det också att ”… i bolaget, som då hade blivit Wunderkraut och ändrat inriktning.” Den enda riktningsförändring som vi gjort det senaste året är ett fokus på kundnöjdhet istället för tillväxt till varje pris.

  /Magnus Leijonborg, VD Wunderkraut Sweden AB

 3. Och ökat fokus på kundnöjdhet gav 2 nerlagda kontor, ett antal uppsägningar på ett tredje, och sedan en nästintill fullbordad konkurs. Hade jag fått välja hade jag nog fortsatt på tillväxt. Men det är klart, styrelsen vill ju fylla sina egna fickor och då kan man inte satsa på tillväxt.

 4. Med fortsatt fokus på tillväxt hade det i dag nog inte funnits något kontor kvar, pengarna tog slut, nya kunde inte uppfinnas…. Men vi är kvar, och går mycket starka in i 2014, med mantel kvar :-)

 5. En mantel finns nog kvar men den saknar hur många bitar då? 45? 55? eller hur många fick gå det senate året? Jag heter Daniel förresten, inte Tord, Captain Drupal eller något annat fånigt.

  Allt som hänt både på NodeOne/WK och på övriga företag har i mina ögon hänt pga lite olika anledningar, att gå in på vilka ör fullstöndigt ointressant då situationen är som den är. Hade en aktion tagits för att bromsa företagets tillväxt hade det aldrig blivit så stort som det blev och jag hade aldrig fått en anställning.

  Vi kan väl säga att oavsett i vems nylle pajjen skall kastas så är det förbannad låg nivå på alla kommentarer här, ifrån alla håll. Och oavsett alla nicknames så kan jag ge mig fasen på att det är föredetta kollegor till mig som skrivit, både nuvarande WK folk och X-Krauts.

  För communityts skull hopaps jag att alla kan sätta sina dyra åsikter åt sidan och jobba för att Drupal ska bli så stort som möjligt, jobba för kredabilitet åt open source. Det som nu pågor från olika håll är löjeväckande beteenden från vuxna människor! Skärpning!

  Magnus, kudos till dig för att du står med ditt eget namn!

Leave a Comment