Region Gotland köper in specialkonstruerat CMS av IVEO

In Nyheter, Övriga / Custom CMS, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Region Gotland har under pandemin jobbat hårt på sin egna nya, digitala närvaro. Nya Gotland.com på WordPress.com har fått i uppgift att berätta historien om ön på ett tydligt och inspirerande sätt. För att stärka varumärket som är Gotland. Gotland har drygt 60 000 invånare, varav omkring 26 000 bor i Visby. De största tätorterna förutom Visby är Hemse, Slite, Roma och Klintehamn.

Stockholmsbyrån IVEO har utvecklat all ny UX, UI och står bakom att bl a tagit fram vad som ska vara ett helt eget content management system för gotlänningarna. Den ska väl i så fall ligga bakom/under den frontface’ande WordPress’en. Nya gotland.com använder sig även av Matomo analys samt en front delvis skriven i Vue.js.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cibes Lift tillverkar 70 000 hissar, köper in ny webb av Triggerfish

Gotland.com ägs och drivs av Region Gotland och har som mål att inspirera om livet på ön – över hela året och hela Gotland. Gotland.com är även Turistbyrån på Gotlands officiella besöksguide.