Det var gladare miner inför den otestade (?) driftsättningen

Resdagboken.se sågar Creuna offentligt, tar in ”expertteam” från Nansen

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Optimizely/Episerver, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

Resdagboken.ses moderatorer och beställare av den nya sajten är duktigt trötta och irriterade på sin gamla EPiServer Relate+ / StarCommunity leverantör Creuna.

Det var gladare miner inför den otestade (?) driftsättningen

Efter (!) re-lanseringen skriver moderatorn och Schibsted-projektledaren/Produktchef/Community Manager Christofer Laurin i ett offentligt foruminlägg till användarna att:

…vi är lika ledsna som ni över allt krångel och strul med den nya sajten. Självklart ska inte en lansering drabba användarna på det här sättet. Vi har förgäves försökt förmå Creuna (sic! på bold) att åtgärda de fel och brister som upptäcktes efter lanseringen, men har till slut blivit tvungna att avsluta vårt samarbete med dem.

Istället har vi utsett en ny teknisk projektledare, som ska hjälpa oss att städa upp i röran tillsammans med våra egna utvecklare och ett expertteam från Nansen (sic! på bold). Först och främst har de fixat några allvarliga buggar som gjort att sajten har gått ner med jämna mellanrum. Om ett par veckor kommer de även att släppa en del nya funktioner. Vi hoppas att de värsta problemen skall lösa sig innan sommaren, så att vi får ordning på den här sajten igen.

Användarna som svarat skriver att ”…det var på tiden”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit Experience/Creuna går som tåget, 150 Mkr dyrare, köper nya systerbyråer

Sajten verkar vara ganska mycket custombyggd med lösningar som heter ”CreunaPlatform” samt ”Creuna.UI.Controls”. Lösningen skulle egentligen varit uppe i mars. Då hyllades Creuna som ”Till vår hjälp har vi Creuna – en av Nordens ledande webbyråer.”

Creuna har inte med kunden på egna kundlistan.

Nansen har tidigare gått in och ”städat” i EPiServer projekt hos DI.se.

En sällan skådad sågning av en EPiServer-partner som lär skapa efterskalv lång tid framöver. Inte direkt korridorsskitsnack eller ”påskägg-svar” i källkoden. Vad hände egentligen, styrgrupp, ledning och leveransansvariga?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit lanserar påkostad e-handelskonkurrent till Avensia, Columbus, Omniarch och Impact

Kommentarer

  1. har du någon länk till foruminlägget du nämner? kan inte hitta

  2. haha. ok, så en stackars projektledare skyller sitt eget misslyckande på en leverantör. sedan slutar det med att han får bassning av chefen och tvingas ta bort inläggen. han kanske hoppades på att efterskalvet bara skulle bli lite korridorsskitsnack, nu kanske det slutar med att han går från schibsted och aftonbladet till stituation sthlm…proffsigt;)

  3. Oavsett hur förbaskad man än må vara på sin leverantör tycker jag inte att någon förtjänar att hängas ut på det här sättet. Högst ”osnyggt”.

  4. Oavsett vad Creuna har gjort eller inte gjort tycker jag att det här är ett oförsvarligt beteende från Resdagboken och Christofer Laurins sida. Jag har fått lära mig att nyckelregeln är att kritik ges i enrum, allt annat är som Micke sa ”högst osnyggt”.

  5. Clienten Resdagboken ska kommit in via en junior säljare som fått sparken. kontot står inte med på http://www.creuna.se eftersom Ingen på creuna har velat jiobba med kontot på ett år.

  6. Akta er för Creuna på episerver. Det blir inte bra.

  7. Akta er för Creuna på episerver. Det blir inte bra.

Leave a Comment