Responsiv Arla.se med filtrerat sök släppt av Creuna

In Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Creuna är klara med en responsive design, beta-version av nya Arla.seEPiServer.

http://www.creuna.se/static/media/sizes/320/uploads/Nyheter/2012/arla_nyhet_340x175_v01.png

Arla vill inspirera till matlagning, bakning och matglädje. Detta har gett en ny sökfunktion, fler och större bilder tillsammans med en temabaserad filtrering. Den senare fungerar bra med Arlas utbud och känns som en ”driver” i projektet.

Arla ägs av svenska, danska och tyska mjölkbönder och drivs som en kooperativ förening. Sajten rockar även UserVoice beta-feedback (inte Kundo) och pushar hårt för alla olika Kelda-appar och närvaro i sociala nätverk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Creuna har ansvarat för design, koncept, genomförande och projektledning. Creuna, som anställer friskt dessa dagar, har i vinter även fått in nordiska Kraft Foods som ny kund inom digital kommunikation.

Arla jobbade tidigare med EDB digitala affärer (sedan DropIT tiden), men nu verkar samarbete främst gälla med gänget på Kungsholmsgatan 23.

Kommentarer

 1. Jag tycker att de ska pusha filtreretingen mer. ”Fler sökalternativ” låter inte som en filtrering.

  Dessutom har jag svårt att se att användare väljer att utforska/använda utökade sök. Man förlitar sig på att den stora/vanliga sökrutan gör jobbet.
  Gör man det blir man dock då lite översvämmad av olika sökträffar och skulle säkert behöva en filtrering. Men ”Fler sökalternativ” brevid sökrutan känns inte som att man kan filtrerar dem sökresultat man redan fått fram. Den ligger inte heller i relation till resultaten.
  Innanför den vita rutan borde kanske ”Filtrera resultat” dyka upp, stor knapp som tar fram filter funktionen. Eller som hos Prisjakt (om man går via kategorier) direkt i toppen av listan. (http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=148) eller mathem (http://www.mathem.se/sok?q=mj%C3%B6lk&qtype=p) eller Google (webben, bilder, karta).

  Auto suggest i sökrutan tror jag också kan bli bättre. Söker man tex på ”dessert” så får man inte förslaget ”dessert” med i förslagen, utan man måste redan här göra ett val. Eller bara söka på ”dessert” men om man visade det som första val så talar man om för användaren att den är rätt ute och sökordet finns. Den kan då också trycka pil ned och enter efter kanske 3 boksäver och göra sökningen direkt.

  Söker man på äppelpaj, får man 4 förslag som innehåller ordet ”äppelpaj”. Men man vill nog söka på ”äppelpaj” och få alla förslagen listade med bild. Annars får man ju söka om för att se dem andra. Det visar sig också att sker man på ”äppelpaj” (alltså inte tar ett autosuggest” ) så finns det 9 recept träffar att välja på.

  Jag tror man ska kolla på att lägga in suggestions för grundtermen, ”hamburgare”, ”efterrätt”, osv.

  Auto suggest-förslagen är lite märkligt presenterade, eller rangordnade, dels som ovan så finns inte den enkla 1 ords förslaget alltid med. Men sen kommer några som är svåra att värdera. Vilken ordning presenteras dem i? Bokstavsordning, popularitet, antal träffar?
  Kollar man på google så är förslagen mer så att de byggs på, liksom på food.com.
  Nu är det ett stort och långttids jobb att trimma sökmotor och auto suggests. Populäraste finns kanske inte om det inte gick att få med ifrån förra siten.

  Ja ja, några funderingar.

 2. Tack för din feedback Kalle. Vi kommer ta med detta i den återkoppling vi samlar in under betan.

Leave a Comment