Responsive Design på EPiServer av Nansen för Radiotjänst

In Android, iPad, iPhone, Nyheter, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

När Radiotjänst i Kiruna designade om och bytte CMS valde de att helt bygga på ”anpassningsbar design”, Responsive Design. Det nya CMS:et vart en EPiServer CMS 6 R2 av Nansen.

SVT, Sveriges Radio och UR:s public servicebolags nya representation har försetts med en design som ska ge en personligare framtoning och en ”trappa” i fyra steg som instruerar besökarna om avgiften.Dessutom stödjs alla typer av webbläsare, läsplatta och smartphones som besökaren använder. Ett och samma innehåll och mallar används bakom ytan och det behövs inga separata appar för iPhone, Android och iPad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ARC byter namn för fjärde gången, har 140 partners

Per Leander, kommunikationschef på Radiotjänst, förtydligar att:

För oss är det viktigt att vara så tillgängliga på så många plattformar som möjligt. Det plus att vi känt att vi ville förenkla navigationen och öka användbarheten har gjort att vi tillsammans med Nansen har gjort dessa förbättringar.

Det finns även fakturainformation, anmälan direkt på webben (med e-legitimationskoppling), FAQ med filtrering/kontakt, nyhetsbrev, uppfällningsbara flikar för detaljerad information och en personaliserad tillgänglighetsanpassning av allt innehåll.

Nansen kommer även prata om releasen, anledningar och tillvägagångssätt på ett Responsive Design-seminarium den 26:e  januari 2012.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ARC byter namn för fjärde gången, har 140 partners

Utöver Nansen var även Applicate och Söderhavet inblandade i produktionen.

Kommentarer

Leave a Comment