Revide eClub och GoLoyal revolutionerar digital kundklubbshantering

In Check out/Kassasystem, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

I samband med alla e-handels- och omnikanalssatsningar har butikskedjornas medlemsklubbar fått ett uppsving. Inte de tidigare, plånboksfyllande plastkorten men en ny, digital typ av kundklubbsvariant.

Svenska aktörer som Revide eClub och GoLoyal börjar bli stora inom området.

Den senare har just släppt medlemsklubben myBLOCKS för den större gallerian Bromma Blocks (annars på en EPiServer). Där erbjuds erbjudanden, inspriationssidor, bonushantering och redovisning av olika Bromma Blocks event. Registreringen kräver hela 9 uppgifter men Roxbury lovar att den ska vara ”kassasystem-oberoende” i alla fall. Det finns olika ”värvningskoderbjudanden” men ingen social login.

Även konkurrenten Revide eClub är kassasystem-oberoende och i butik hanteras medlemsnyregistreringen via ett sidolagt fönster i t ex Windows XP-baserade kassasystem som FDT, Trivec eller Casio.

0
.1 mkr omsätter Roxbury AB

Revide eClub jobbar med XL-bygg VIP, Björn Borg, Stadium, Happy Homes, Waynes Coffee, G-Star och hela RNB kedjan.

Med de senaste årets kundblubbsuppdateringar har de båda aktörerna snabbt även funnit sig inne att nosa på marketing automation och även mobila kuponerbjudanden. En naturlig utveckling i en kundupplevelse-värld där den typen av tjänster måste bygga på kunddata löpande insamlad och hanterad i t ex ett integrerat kundklubbsregister.

Kommentarer

Leave a Comment