Revisionsbyrån köper heta UX- och designbolaget, öppnar 1500 m2 Experience studio

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

PwC Sverige har påbörjat sin svenska resa mot att erbjuda mer än bara revisionstjänster. Det genom förvärv av UX- och designbolaget Pond i Sverige. Pond har 100 anställda, men det är 50 innovationstekniker PwC vill åt.

I och med förvärvet så kommer Ponds designverksamhet att skiljas av i ett självständigt bolag, det ingår däremot inte i PwC:s förvärv. Det gör däremot Pond Innovation AB samt t ex vertikalinriktade Pond Healthcare Innovation.

Pharma-vertikaler med UX-kompetens är hett. Även Accenture har satsningar inom området genom byråer som hela medcom och pharmaceutical-fokuserade Accenture Boomerang (köpta i december 2015).

Ponds VD Dan Josefsberg håller köpeskillingen hemlig. Pond Design har haft upp till 20% vinstmarginal (!) 2013, men avslutade 2015 med 8% vinstmarginal på en omsättning uppåt 93 Mkr.

Det sägs att det första PwC vill göra är att öppna en ny typ av Experience Studio i Frihamnen i Stockholm. Där ska UX-upplevelser kunna testas och demonstreras för olika spekulanter.

0%
vinstmarginal visade 100 man stora Pond upp härom året

UX är hett bland nya aktörer. Deloitte har shoppat i Sverige, Doberman säger att 25 företag vill köpa upp dem och i Norge tog nyligen postverksamheten Bring över Netlife Research, en av de mer respekterade UX- och designaktörerna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Moderna måste erbjuda upplevelser i "Netflix-klass", strategin bakom headless-projekten

Leave a Comment