Riksbyggen släpper appen Hemshare av Consid, egen boendemarknadsplats och ökad grannsamverkan

In Android, CXM, E-handel, iPad, iPhone, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Riksbyggen har tagit fram en egen app kallad Hemshare där de boende ska få tillgång till olika tjänster och i förlängningen även kunna köpa, sälja eller låna saker av varandra. Den nya boendeappen ska i det långa loppet öka grannsamverkan. Appen är framtagen av partnern Consid tillsammans med Riksbyggens nya proptechbolag Rafino.

”– Nya funktioner kommer att utvecklas kontinuerligt för att kunna ge de boende en bekvämare och mer hållbar vardag. Genom appen kan vi omsätta delningsekonomin i praktiken.”

Säger Sofia Enberg, vd för Rafino.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado in i Tyskland med stor "win", flera svenska bolag intresserade av marknaden

Tanken med Hemshare är att samla alla tjänster på ett och samma ställe och därmed bidra till att skapa en smidigare vardag för de boende. I ett första steg erbjuder appen möjlighet att köpa till exempel städning och it- och hantverkstjänster. Samtliga leverantörer som erbjuder sina tjänster i appen är kvalitetssäkrade och har kollektivavtal.

”-Tjänsteutveckling är en naturlig del i vårt innovations- och hållbarhetsarbete. Vi besitter idag en god kunskap om våra kunder och våra fastigheter, mycket tack vare den stora mängd data som vi har. Genom att kombinera datan med de insikter vi får från användning av våra tjänster kan vi kontinuerlig vidareutveckla och finputsa våra tjänster och erbjudande.”

Säger Siamak Khodayari, chef för digitala enheten på Riksbyggen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid tar över digitala kanaler och Sitevision hos fackförbundet