Röda Korset ska rädda liv. Ny Episerver e-handel av Authority och Intellecta

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Röda Korset har inför det nya året valt att göra om sin webbplattform i ett projekt tillsammans med Authority och Intellecta berättar organisationens kommunikatör Lilian Botvalde för MKSE.com. Den nya plattformen har som mål att nå fler människor i utsatthet i en allt mer komplex och digitaliserad värld. Allt riktat både mot de som behöver få hjälp och som vill engagera sig tillsammans med Röda Korsets 30 000 volontärer.

”- Vi behöver växla upp vår digitalisering. Vi ska bli ännu mer effektiva och snabba. Med tydligt användarfokus gör vi det lättare för alla som vill och behöver komma i kontakt med oss.”

Säger Martin Tägtström, IT Chef på Röda Korset. Plattformen kommer att byggas på Episerver CMS och Episerver Commerce. Intellecta får agera underleverantör i konstellationen.

Authority, tidigare mer kända som resurskonsulterna Hassle.net, har haft ett mycket fint sista kvartal med större prestigevinster på Episerver och Umbraco för Alecta, Blixtljuset, Munskänkarna och Designonline. För något år sedan vann man Barncancerfonden (även det tillsammans med Intellecta och ansvarige Hampus Brynolf) som säkert hjälpte till för att nå denna vinst.

Precio Fishbone vann ett planeringssystemsuppdrag för organisationen 2015, innan dess har Meridium fått leverera Episerver Commerce till Röda Korset. De tog i sin tur över från LBi 2011.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.