Så blev Mitti.se nysatsning, lågt socialt engagemang stör

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Sociala media / web2.0, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Segulah-ägda Mitti.se har efter nästan 18 månader visat upp sin ”hyperlokala” digitala nysatsning. Nyheter skulle presenteras ned på gatunivå. Det var även den meterlokaliseringen som skulle locka mindre kvartersaktörer att, kanske för första gången, lägga en peng på digitalt. Allt i regi av karismatiska Kristofer Björkman, tidigare MyNewsdesk.

Det är 31 lokalt anpassade undersajter till WordPress-bygget Mitti.se som försetts med geolocation, egna Facebook- och Twittersidor. Och en lightbox som än en gång vill veta vart besökaren befinner sig. Lokalt som sagt.

Förra sommaren spådde MKSE att den lokala trend inom SEO och content (sökresultaten på mer generella termer var för ”paxade” och framförallt dyra) skulle göra 300 Mkr förvärvet värdefullt för de nya ägarna.

Det är inte längre lika säkert.

När så mycket tid passerat bygger allt nu på att Mitti.se kan hålla uppe en sökbar content-takt om 40-50 nyheter per dag (faktiskt imponerande hög takt), hyperlokalanpassa sin SEO och framförallt nå ut i sociala medier-bruset.

Det senare är vad som just nu inte alls ser så bra ut. Enbart 1800 följare på Facebook och blott 400 på Instagram tyder på totalt socialt ofokus under flera års tid.

0st
följer Mitt i på Facebook

Den totala fysiska veckoupplagan för Mitt i är ungefär 865 000 exemplar, antalet läsare närmare 1 miljon. Det betyder att enbart runt 2% som faktiskt läser papperstidningen även följer den på det största sociala nätverket. Aftonbladets motsvarande fysiska upplaga har 648 000 läsare av varje tryckt tidning, och hela 208 000 som i skrivande stund gillar tidningen på Facebook.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Delorean ny digital partner för organisationen Kvinna till Kvinna

Leave a Comment