Så blir Jetpack AI Assistant, WordPress vision om gen-AI. Tabeller och spell-check

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

WordPress har under måndagen avtäckt sin vision och syn på en egen generativ AI-assistent. Det blir en del av egna plugins/expansion samlingsnamnet Jetpack och kallas Jetpack AI Assistant. Detta är ju ett område där saker rör sig snabbt och det är tyvärr därmed inga nyheter som WordPress visar upp. Assistenten kommer återfinnas som ett fält (otippat) under redigerbar information där kommer redaktörer och skribenter kunna skriva vad de vill ha för typ av text genererad och använda den idag även den sedvanliga ”tonalitets-dropdown’en” för att anpassa innehållet något ytterligare.

0 Mkr
ska bolaget omsätta i år
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

En lite ny del är att man även lyfter fram gen-AI och OpenAI-integrerade stödet som en språkbruks- och grammatisk hjälp för användare. Lite som ”spell-check” i olika ordbehandlare, som finns där ständigt i bakgrunden.

Dessutom använder även WordPress exempel hur tabeller med data om t ex ett lands BNP eller dylikt kan genereras istället för att researchas fram och formatteras upp i tabeller etc. Det är aningen annorlunda från att ”bara” generera copy.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stor WordPress-förespråkande kommun överger open source för RPA-överflyttad Sitevision