Så bygger Chevron upp en omfattande B2B e-handel på SAP Hybris och Drupal

In Drupal, Nyheter, Omnikanal, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Chevron har just rullat ut en enorm CXM- och e-handelsinstallation i anslutning till officiella Chevron.com. Det handlar om ett B2B-fokuserat eCommerce plattformsprojekt för olika typer av smörjmedel som Chevron representerar. Allt på en integrerad lösning av SAP Hybris tillsammans med Drupal open source CMS för contenthantering.

För att sköta webbplatsen Chevron.com har annars energiaktören sedan tidigare handlat upp en Sitecore Customer Experience lösning. Men den höll inte för att få sköta även B2B-ehandeln, kanske då Sitecore Commerce lanserades alltför sent.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAP lägger ned SAP hybris, en era är över

Chevron är pionjärer inom B2B e-handel. Bolaget köpte redan för 17 (!) år sedan in en ”Petrocosm Marketplace” på dåtida plattformsvalet Ariba B2B eCommerce platform med Ariba Network commerce services och en Ariba ORMS application.

Chevron Corporation är ett av världens största energibolag och är verksamt i fler än 180 länder. Chevron har sitt ursprung i 1860-talets oljerush i Kalifornien. I Sverige finns Chevron i form av aktiebolagen Chevron Aviation och Chevron International Sales & Services, delar av Chevron Global Energy INC.

Leave a Comment