Så hanterar Ericsson alla public clouds tillsammans med Snowflake

In Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Data är företaget, inom LME och svenska Ericsson. Det berättar bolagets Head of Enterprise IT Data and Analytics Eva Saidac i ett nytt uttalande tillsammans med molnpartnern Snowflake.

Ericsson berättar även att de i sin natur självklart är en multicloudanvändare kring alla public clouds, både som integratör och kund. Därför var det nödvändigt att hitta ett tryggt, gränsöverskridande stöd när så många olika moln, appar och plattformar ska integreras. Ericsson ska även lagt mycket kraft på att QA-säkra den egna datan samt se till att distrubera den till alla bolagets anställda så de har färsk och korrekt data vid varje affärsmässigt beslut. Synen är att bolagets anställda ska känna sig ”datadrivna” framöver.

0 år
gammalt är bolaget
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Data och förfinad data från en mängd olika källor ska även vara en stor del av hur Ericsson vill skapa en bättre kundupplevelse för sina nuvarande och framtida kunder. Detta på flera olika sätt. Ericsson ska slutfört den egna paketeringen under namnet ”Next generation Data & Analytics Platform 2.0 (DAP 2.0)” som inkluderar stöd som en egen ”Data Marketplace”. Allt tillsammans med Snowflakes mjukvara, som bolaget använder på daglig basis.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  IT-projektet som gav titeln Di Tech Excellence Awards Årets CIO