Så kopplas en StaticGen i Azure ihop med Episerver

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Static Site Generator by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Episervers tidigare forskningschef, Episerver EMVP / MVP programansvarige och produktchef Allan Thraen har gett sig på att få CMS-plattformen att fungera i ett sammanhang med StaticGens, SSG eller statiska, platta webbsidor.

I en ny artikel berättar Allan om att Episerver går bra att kombinera in i det nya sammanhanget genom att använda rätt konfigurerad ”container” kallad $web i Azure Storage. Det ska motsvara att knyta en ”wwwroot” till egna Episerver webbsajten och därefter åtnjuta både ett CMS och den statiska sidans fördelar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

StaticGens är fortfarande hett eftertraktade i snabbrörliga kampanj- och temporärwebb-sammanhang och trenden drivs, lite kontroversiellt, på av allt som händer inom headless CMS. Där också Episerver kallar sig en aktiv deltagande aktör.

Allan sade nyligen upp sig efter hela tio år på mjukvaruföretaget för att skapa egna utvecklingsbyrån Code Art med huvudkontor i Danmark.

Intresserade av SSG och StaticGens i Sverige?

MKSE.com har hela listan över pågående tjänster, satsningar och projekt. Klicka här.