Så säkrar Samtrafiken.se upp sin nya WordPress, undviker hackers

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

WordPress CMS har fått en ny större referens i nya Samtrafiken.se. Samtrafiken i Sverige AB är ett tjänsteutvecklingsföretag inom kollektivtrafikbranschen som bildades 1993 och ägs av 37 olika trafikföretag som alla har lika stor ägarandel.

Men om man väljer den plattform i världen som i särklass mest attackeras av olika hackers gäller det att tänka till. Dessutom om man är en namnkunnig aktör som representerar den av inte alla helt älskade kollektivtrafiken. Och som står som tydlig avsändare av olika, smaskiga API:er.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MedHelp tar in SEO-stöd, ökar organisk trafik med 85 procent

Det har Samtrafiken gjort genom att ta fram ett eget ”samtrafiken-theme”, aktivera betaltjänsten Wordfence IT-säkerhet och köra trygga GA som enda stöd kring analys. Men installationen är annars väldigt skonad från, mindre säkra, 3:e-partsscript och plugins. Knappt några alls har aktiverats.

Den största tjänst som Samtrafiken står bakom är Resplus. Ett biljett- och resesamarbete där drygt 50 av Sveriges trafikföretag och ungefär 3 500 orter binds ihop. 2011 släpptes Resrobot.se, en .exe-lösning med tillhörande iPhone app. En e-handel aktiverades tre år senare.

Leave a Comment