Så säljer Dior mer läppstift genom WhatsApp Business chattbot och Instagram Stories

In E-handel, Nyheter, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

LVMH Diors senaste ”commerce everywhere” initiativ släpptes under gårdagen i samband med lanseringen av nya Dior Addict-läppstiftet. Användare bjuds in till upplevelsen via Stories på @diorbeauty:s Instagram där influencern Jisoo uppmanar följarna till att gå med i hennes exklusiva WhatsApp-grupp. Därifrån skickas de vidare till en landningssida för att få möjlighet att interagera med Jisoos chatbott på WhatsApp inför lanseringen av nya Dior Addict-läppstiftet.

På splashen kan de välja vilken typ av innehåll de vill ta del av, som t ex exklusiva videos till inblickar bakom kulisserna från Jisoos vardag som Dior-ambassadör. Från WhatsApp kan följarna även få exklusiva länkar till att köpa Dior Addict-läppstiftet och få tillgång till ett skräddarsytt Instagram-filter. Kampanjen hanteras genom Infobips WhatsApp Business-lösning.

” – Den här kampanjen förflyttar  gränserna för hur lyxvarumärken behöver samarbeta med teknikföretag för att leverera innovativa upplevelser över alla de kanaler där våra kunder finns. Genom att använda WhatsApp kunde vi tänka utanför boxen i förhållande till hur vi engagerar våra hängivna följare på Instagram och ge dem möjligheten att chatta med Jisoo som en vän och ge dem makten att bestämma över vilket innehåll de vill ta del av.”

Säger Arthur Poulain, Digital Innovation & Strategic Planning Manager på DIOR.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely vinner Birkenstock kontot, nöjda ta över från Salesforce