Så ska Socialdemokraterna vinna valet med Episerver, digitala förändringar efter Cambridge Analytica-skandalen

In Nyheter, Offentlig sektor, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Knowit har tagit över Avantimes gamla prisvinnande referensprojekt Socialdemokraterna.se. Vad är då nytt i storsatsningen som släpps just inför valet 2018?

Efter Cambridge Analytica-skandalen vet vi med säkerhet att 2014 års val av Blue State Digital / BSD Tools för sociala nätverks- samt gräsrotspåverkan inte längre får leva kvar. Även om Socialdemokraterna runt förra valet ska varit väldigt nöjda med plattformens analytiska, interaktions-, engagemangs och bidragsinsamlande egenskaper. Det är numera en mer ren, svensk Episerver CMS som används igen.

Socialdemokraternas digitala vision ska även den vara ”att bygga ett Sverige för alla”. Ett annat syftet med den nya webben är att skapa förutsättningar att uppnå målet att vinna valet 2018. Den nya webben ska ha mer av politiken och sakfrågorna i fokus. I form av diverse content, som även försetts med Geo-location via webbläsare och en mängd länkar till de olika distriktens enskilda webbsatsningar.

Knowit ska fått ansvara för koncept-, design- och utvecklingsfaser tillsammans med Socialdemokraternas digitala team lett av kommunikationschef Helena Salomonson och digitalchef Andreas Kjellander. Socialdemokraterna jobbar även med Snask som designbyrå, Adon som mediebyrå och Deloitte Acne som reklambyrå.

Socialdemokraterna sneglade redan 2010 på Obamas strategi och valde åren som följde att ta inspiration från amerikanska presidentvalssatsningar och plattformar som BSD och Obamas MyBO.

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.